Årets europæiske museum!

Det er ikke så sært, at Ingeborg Svennevig slår ud med armene. Hun takker de lokale beboere og frivillige ved Strandingsmuseeet Sct. George Thorsminde. På vegn af museet har hun og Helle Henningsen (hhv. direktør og inspektør) været i Sarajevo for at modtage Siletto-prisen. I form af en kunstnerisk udført tinskål af Archibald Nox fra
Læs mere »

NATURTUR I DEN NORDATLANTISKE KLITHEDE!

  Sikke en skøn søndag eftermiddag. 102 naturinteresserede kom til vores arrangement i Husby Klitplantage. Bo Boysen, biolog, Holstebro Kommune fortalte om floraen i klitlandskabet. Henning Aaser, biolog, fra Naturstyrelsen, fortalte om bekæmpelsen af hybenroser og dannelsen af en parabelklit og arbejdet med at frilægge den store “parabelklit”. Medbragt kaffe blev indtaget på “Marens Maw”,
Læs mere »

SOMMER I SDR. NISSUM.

  Den store kagedyst ved Sommerfesten i Sdr. Nissum den 1 juni blev vundet af ??? (jeg turde ikke at vente, for så blev jeg bare fristet- det så så lækkert ud). Grillpølser lagde en god bund forinden. Poderne spillede fodbold og nogle sprang i hoppeborg . Festen var i gang. Senere grillstegt gris.  

Korrekt og enestående St. George i 1:48.

I dagene 30 og 31 maj har Orlogsmuseets modelbyggere forlagt deres værksted til Strandingsmuseet i Thorsminde. Det er et besøg værd!     Ved praktisk arbejde, med eksempler, med billeder og med film viser man, hvorledes St. George fremstilles i så nøje gengivelser at det er utroligt! Møbler, lamper, kanoner osv. alt fremstilles som tro kopi.
Læs mere »

HUSBY’S CYKELFART.

I regnvejr i husbypræstens garage blev der serveret kaffe/te og rundstykker med ost og marmelade. Det var efter en god og opbyggelig gudstjeneste over Kristi Himmelfart ved Kurt Nielsen fra Vedersø.   Så var man også ved at gøre klar til en afslappet cykeltur i Husby Plantage. Jens fører an som i de seneste ?
Læs mere »