Vesterhavsklyngen

Thorsminde – Sdr. Nissum – Husby – Staby – Madum

MERE OG MERE VILD NATUR I HUSBY PLANTAGE.

Jens Henrik Jakobsen, Poul Ravnsbæk, Henning Åser og Tina Pedersen fortæller indledende om projektet før vi vandrer.

En stor flok. 90 interesserede og nysgerrige.

Tina fortæller og lytter.

Mit foto af et af de fremlagte kort. Man kan godt få en fornemmelse af arealets størrelse og afgrænsninger

 

Et skønt kig ind i parabelklittens skønne fauna.

 

ONSDAG AFTEN VAR VEL 90 PERSONER INTERESSEREDE I AT HØRE Naturstyrelsens oplæg til at skabe en rigere natur i Husby Klitplantage. Vores forholdsvis nytiltrådte skovridder Poul Ravnsbæk, som i øvrigt er fra Vemb, bød velkommen og Tina Pedersen som projektleder og Henning Åser som medarbejder, indledte på P-pladsen ved Græm Strand, hvorefter vi vandrede til parabelklitten for at høre detaljer. Det var varmt og der var sørget for vand.

Ideen er at indenfor et hegnet område på 400 ha, skal der græsse store dyr. Området omfatter arealer fra nord for Badesøen, halvvejs til mellem Klitvej og Bundgårdvej, noget af Fjand Enge, og næsten op til den tidligere skovlegeplads i Fjand, syd på derfra dog indenfor klitterne. Der skal dynamik i naturen, samtidig med at der skal være plads til oplevelser og friluftsliv for os mennesker. Projektet overvåges af forskere, så man kan blive klogere og få erfaringer i løbet af de næste 5 år. Det har man fået bevilling og fondsbetaling til. (Vi håber at det forslår.)

Der var mange ideer og ønsker til planen, men der var også gode råd ud fra erfaringer. Antal dyr?, hegn?, adgang?, færiste?, låger?, køreadgang for hestevogne?, styret adgang til de ”fede2 græsarealer?. Selvfølgelig blev dyrevelfærd omtalt og Poul Ravnsbæk ville stå inde for, at dyrene ville have det godt. Derfor skal der heller ikke være for mange i begyndelsen, indtil man ser, hvorledes de trives.

Planen er, at der skal opsættes hegn i løbet af vinteren, således at de første dyr kan sættes ud i foråret.

Projektet kan følges på www.nst.dk og Tina kan kontaktes på ticmp@nst.dk

Det bliver spændende at følge og forhåbentlig vil forskere, projektmedarbejdere og lokale med erfaringer og ønsker lytte til hinanden!

Del på Facebook