Vesterhavsklyngen

Thorsminde – Sdr. Nissum – Husby – Staby – Madum

DER ER RYDDET OP I MADUM!

Jeg havde hørt, at Madum Forsamlingshus skulle rives ned? Det ville jeg se, så jeg kører til Madum og ser skiltet med “Forsamlingshus”. Altså er de godt igang.

  Tror jeg?

Men nej alt er væk. Der er virkelig ryddet godt op efter den seneste forsamling.

Så jeg kiggede i arkivet hos Ulfborg-Vemb Lokalhistoriske og fandt, hvordan det så ud for ikke så længe siden. Hvornår det er bygget kunne jeg ikke se, men i sognets historie er det nævnt i 1920??

   

At forsamlingshuset blev brugt er der ikke tvivl om. Som her i 1942, hvor Johanne Lystbæk og Kristian Pedersen holder sølvbryllup for 105 gæster. Den slags er desværre ebbet ud. Dengang boede der ca. 1600 i sognet. Nu vel en tiendedel?

                     På vejen vestpå kom jeg forbi et dejligt forårssyn! En flok kalve troede, at det var forår og havde fået sig frigjort fra stalden. De nød det, selv om føden var knap. Jeg syntes det er Limousine-kvæg?

Videre vestpå kom jeg forbi Kaj Munks Præstegård og selvfølgelig skulle jeg lede efter den blå anemone. Det var svært at finde et eksemplar. Det jyske sand er ikke som den lollandske muld. Dog et lille eksemplar fandt jeg og også kun et enkelt eksemplar af den almindelige anemone. Det var måske alligevel ikke forår?

Men en skøn lille tur.

 

Del på Facebook