Vesterhavsklyngen

Thorsminde – Sdr. Nissum – Husby – Staby – Madum

DET ÅBNE TVIND.

Arrangementet “kend din egn” i regi af Vesterhavsklyngen var sølle besøgt torsdag aften. Desværre. for det var et flot og interessant besøg bag murene på Tvind. Med “kærlighed og krav” driver Tvind en række tilbud for unge. Mange af dem får her for første gang muligheder. Med tolerance, tålmodighed, teori og praksis får man uddannet rigtig mange. Seminarium for uddannelse af lærere, botilbud med individuel undervisning, ungdomshøjskole og dagskole. Vi husker de kedelige “barakker” fra opstarten, men de er nu ombygget til lækre bygninger med overdækkede terrasser, skulpturer og grønne pladser. Meget indbydende.

Vi fik en flot servering og hørte spændende data om dagskolen og seminariet. Vi beså faciliteterne og drøftede Tvinds position i samfundet i dag. Vindmøllen fra 1978 producerer 1 MW, hvilket er tilstrækkeligt til Tvinds egetforbrug, da det er elopvarmet.

Et interessant indblik i en verden vi sjældent kommer ind i. En deltager der har boet 40 år i nærheden, havde sit første besøg “indenfor murene”.

Fra ø.tv. : et lille udsnit af fremmødte lytter og spørger, skulpturer fra Zimbabwe, administrationen, seminariets terrasse, møllen med skulptur. Design af bygninger, overdækninger, farver og lay-out er gjort af Jan Utzon.

 

Del på Facebook