Vesterhavsklyngen

Thorsminde – Sdr. Nissum – Husby – Staby – Madum

DRAMA – MORSKAB – FANTASI – KONKURRENCE – LEG!

BØRN OG UNGE, VOKSNE OG LEGEGLADE GAMLE vil kunne få en stor oplevelse på  SAGALAND.

I over et år er jeg kørt forbi den tidligere Husby Rideskole og undret mig over, hvad der foregår? Nu gik jeg så indenfor og fik en forklaring af Ole Bach, som sammen med sin hustru Åse Svendsen har etableret sig på stedet.

De bor i Viborg og har i flere år været aktive deltagere i middelaldermarkeder. Ikke blot på Spøttrup, men også ved flere markeder i udlandet, hvor de har deltaget i “ridderturneringer” med tro kopier af 1400-tals rustninger og udstyr. Ridderturneringer var middelalderens “formel 1”. Sport og dyst med stor fest og sammenrend fra nær og fjern.

Noget  af det kan man nu opleve på SAGALAND i Husby.

               

Herover ses ridderens bolig med hans rustning. Du kan selv prøve en af hans rustninger og hans sværd! Man ser turneringsbanen, hvor der hver dag kl. 13 vil være en underholdende turnering. Til hest.

Åse og Ole har op bygget tableauer med scener fra Grimms Eventyr og fra H.C. Andersens Eventyr. Ridderen kan ikke finde hjem og ved hjælp af gåder og kodeord fra de enkelte tableauer, skal man hjælpe ham. Herover ses dronningens værelse fra Snehvide og th. heksens hus med tremmeburet til Hans og Grethe.

 

 

H.C. Andersens stue er også med og svinedrengens gryde, han kunne spille på og få fortalt, hvad man fik at spise i byens hjem?

VELKOMMEN TIL HUSBY.

OG  GOD FORNØJELSE TIL BESØGENDE.   Det er da et flot initiativ                                 Man åbner lørdag den 5 juni. Selvfølgelig er der entré.

Del på Facebook