Vesterhavsklyngen

Thorsminde – Sdr. Nissum – Husby – Staby – Madum

KEJSERLIGT BESØG I THORSMINDE.

Den 25 september 1868 forliste fregatten Alexander Nevskij ud for Harboøre med 724 mand ombord, her iblandt storfyrst Alekseij, søn af tsar Aleksander II af Rusland. Fregatten var nu mere til repræsentation end til krig, selv om Rusland oprustede kraftigt mod England (Krimkrigen mm.)

Det fortalte museumsinspektør, cand. mag. Inger Bjørn Knudsen fra Lemvig Museum levende om torsdag aften på Strandingsmuseet i Thorsminde. Et arrangement ved museets støtteforening.

Kaptajn Kremer havde desværre admiral Possiet med på fregatten. Han skulle lære Alekseij at være søofficer. Man var på vej hjem fra Piræus, hvor Christian den 9.s søn kong Georg blev gift med russiske fyrstinde Olga. Kaptajn og admiral var uenige om position og kurslægning, så man strandede 100 m fra land og blev med stor indsats reddet i land. på nær 5. Der var mange dyrebare genstande om bord og bjærgningen gav godt arbejde og belønninger.

Støtteforeningen var vært ved kaffe/kage og den interesserede forsamling fik svar på spørgsmål om blandt andet den russiske indflydelse på området, de mange penge og hæderen til bl.a. Peiter Hyld .

Støtteforeningen er din støtte værd!- henvendelse til museet.

Del på Facebook