Vesterhavsklyngen

Thorsminde – Sdr. Nissum – Husby – Staby – Madum

MINDESALUT PÅ DØDEMANDSBJERGET.

MINDESALUT  1km syd for Thorsminde søndag eftermiddag den 18..

 

Til minde for de 1300 druknede engelske søfolk og marinesoldater i 1811, samledes en pæn lille gruppe af Maritimhistorisk Selskab ved mindestenene.

Efter at have sunget “Nærmere Gud til dig” fortalte Gitte Hansen om i sin barndom ubevidste cyklen rundt i Hvide Sande ad veje med navne efter skibsforlis. Og hun trak en tråd til respekten for de farefulde erhverv til søs og respekten for ofrene, selv om det var fjender. Alle blev mødt med barmhjertighed.

Der var kransenedlæggelse og Margery McGregor læste “Ode of Remembrance”. (øverst th ses Gitte tale og ved siden af er det Margery). “Der er et yndigt land” afsluttede højtideligheden, som er den eneste for de mange ofre. Hvorefter kanoneren igen fik lov til at salutere.

          Så trængte man også til noget at styrke sig på. Det var blæsende koldt. I den gamle auktionshal var der dækket op med gløgg og æbleskiver mm. Det gav en hyggelig snak ved bordene og oven i diverterede Gitte med positive anekdoter fra sin gerning, hvor selv historier ved begravelser kan være positive. Når der er et godt liv at fortælle om.

En værdig mindedag og tak også til Sea War Museum.

Del på Facebook