Vesterhavsklyngen

Thorsminde – Sdr. Nissum – Husby – Staby – Madum

MULIGT EVENTYR I THORSMINDE??

En begejstret Poul Willadsen, formand for havnen, bød de vel 100 nysgerrige mødedeltagere velkommen. Takkede kommunen for det fantastiske samarbejde i 3-4 år for at få Thorsminde “solgt” som SERVICEHAVN for etableringen og driften af THOR vindfarm. Desuden danner denne aftale også basis for at være servicehavn for de to andre store møllefarme Nord og SYD.

En lige så begejstret havnechef Lisette Sønderbye var stolt over, at vores lille havn kan få muligheden for en stor rolle i opbygningen af de ca. 70 store møller, der skal placeres på et 15000 ha stort areal 22-25 km ude mod vest. Det vil kræve udvikling af havnens faciliteter. Ikke blot til byggefasen, men også til den efterfølgende service. Over tiden fra 27 og 30 til 35 år frem skal der arbejde omkring 50 personer med driften!! Desværre vil en del af det nære fiskeri nok blive forstyrret, men forhåbentlig ikke voldsomt?

 

En næsten euforisk borgmester H.C Østerbye roste HoK for forarbejdet og for samarbejdet og glædede sig over de i byggeperioden mange hundrede arbejdspladser inklusive de 30 “tvungne” lærlinge. Det får betydning for ikke alene Thorsminde, men forhåbentlig også for den bagved liggende underskov af mulige under-entreprenører og servicefirmaer. Teknisk direktør Debel supplerede med at HoK vil være klar til at støtte alle, der vil bidrage til at nyttiggøre muligheden.

Pia Larken fra RWE fortalte kompetent om det store projekt til 15,5 miakr., uden tilskud. sågar har man betalt for at få lov!  de vel 250 m høje møller skal placeres på søjler, der bankes ned i undergrunden. Der sættes blinkende lys op aht.  flytrafik. Hver sten der flyttes, markeres og lægges på plads efter de 35 år! Ud over møllerne, skal RWE også, som noget nyt, anlægge forbindelsen til land med kabel og transformatorstationer. Man går i land ved Fjaltring.

RWE vil opsætte en hjemmeside for oplysninger og for kontakt.

Konkret erhvervsnetværk søges dannet ved LENE på lene@team2.dk, tlf. 40838098

 

Del på Facebook