Vesterhavsklyngen

Thorsminde – Sdr. Nissum – Husby – Staby – Madum

NATURDAG VED BADESØEN I GRÆM.

                 

P-pladsen ved Græm Strand var ½ fyldt med vand! Ikke set i mit minde? Derfra 250 m til Badesøen ad den gamle “Betonvej”, som tyskerne anlagde til sine tunge køretøjer under 2. Verdenskrig.

Straks mødes man af en lang flok vandrere, som skal ud at se klitlandskaberne efter genopretning og med græssende heste. Man havde tidligere allerde været på fuglekiggetur! En nysgerrig pige og hendes mor var dog mere optaget af frøerne, haletudserne og guldsmedene i et af de mange genskabte vandhuller. Og skovrider Poul Ravnsbæk fulgte smilende og halsende efter vandrerne.

 

Brian Kjølhede havde med hjælpere travlt med at forvandle pilegrene til blyanter!!! med dolk og med og uden knivbevis- Ingen skader! En vaks dreng beundrede sine haletudser og vandbiller, fanget i Badesøen, som godt nok var over sin norm, så baderampen var under vand.

   

Danmarks Natur-fredningsforening, svampeforeningen “Skurrehat” og Ornitologisk forening havde information om sine fagområder. Lige som Skov-& Naturstyrelsen jo som arrangør informerede om Naturnationalparken.

 

Heldigvis var Sct. Georgs gildet (tidligere spejdere) fra Holstebro til stede med kaffe, vand og ikke mindst pandekager og snobrød. Med de langskaftede stegepander var det desværre umuligt at gøre brug af mit “pandekageiluftenvendecertifikat”, men med “Rasmus Klump”-marmelade smagte det nu godt alligevel.

 

På vej tilbage til p-pladsen blev jeg fristet til at gå ned på stranden og kigge på de ret enestående klinter af Skovbjerg Bakkeø, der stritter helt herud. Man ser tydeligt moræneleret med indlejrede sten, hvorved man kan spore lerets forløb under næstsidste istid.

Og jeg benyttede lejligheden til et forfriskende havbad fra “Nudistbadestranden”.

Del på Facebook