Vesterhavsklyngen

Thorsminde – Sdr. Nissum – Husby – Staby – Madum

STORT JUBILÆUM FOR EN ENORM SKOLE – STABY EFTERSKOLE.

  170 år som grundtvigiansk skole! Det skal fejres og det blev hele lørdagen. Alle lærere og elever var engagerede lige fra p-vagt, rundviser, instruktør, entertainer osv..

Staby Efterskoler har en lang og glorværdig historie. først som en af Danmarks første højskoler, så seminarium og senest og nu i mange år efterskole. Utroligt mange her i omegnen har gået på skolen. Mange gamle elever var mødt op for at mindes tiden her og for at se, hvad en efterskole tilbyder i dag. Og det er imponerende!!

       

Lukas viste mig rundt i det store anlæg. Og det var godt. Ellers var jeg aldrig kommet hjem igen. Det er stort, når både de gamle bygninger og de nye er bygget ved “knopskydning”. Men det fungerer for eleverne. Sløjdlokale som vi kender det og kreativt værksted for “handicraft”.

Indtil flere lokaler for musikudfoldelse. Endog et lokale kun til at øve korsang, hvor akustikken er særlig god!

Der dyrkes særdeles meget sport på Staby Efterskole. Man har faktisk elever, der rangerer ret højt i deres nationale disciplin. Derfor var der god gang i hallen for boldspil og netspil, en hal udelukkende til spring og senest en hal til Padel. Det var bare imponerende! Hvor må eleverne være glade over det flotte tilbud?

For de friluftselskende er der sauna, vildmarksbad og en sø til straksafkøling efter saunaen. Rapelletårn og øvrige friluftsfaciliteter, samt naturligvis flere fodboldbaner, heraf en med kunstgræs til helårsbrug. Der var aktivitet alle steder (dog ikke i sauna og sø).

Vi deltog i fællessang i auditoriet. Og vi  hørte fortællinger om da der var kun piger og kun drenge på hver sit semester. Dog med efterfølgende fælles tilbud om en tur til Norge. Det sluttede omkring 70, så blev skolen fælles for piger og drenge. TILLYKKE TIL STABY EFTERSKOLE!!

Del på Facebook