Vesterhavsklyngen

Thorsminde – Sdr. Nissum – Husby – Staby – Madum

STORT TÆNKTE JORDBÆR I SDR. NISSUM!

På Torupvej lidt nord for Sdr. Nissum blev der sidste sommer gravet et stort hul. Nu blev det så afsløret, at hullet er bassin for opsamlet regnvand til foreløbig   5000 m² drivhuse for dyrkning af jordbær! Familien Emonds tog imod ved Sdr. Nissum Borgerforenings arrangement for præsentation af anlægget. Her ejerfamilien med sønnerne Roel og Stijn med faren Ronnie. Moren Mariëlle sørgede for beværtning ved stor opdækning til vel 50 personer.

                       Maarten Lerink står for driften og fortalte engageret om computerstyring, klimastyring, bæredygtighed og om selve jordbærplanten Favoli, som man har købt 28000 af blot til de 5000 m². Senere udbygges til 1,5 ha! og alligevel er det nok med det 2000 m³ store regnvandsbassin. Bestøvningen foretages af 80 humlebier med dronning. Der kan høstes fra maj til september og foreløbig kun 40 tons. Senere tredobles den mængde, men da ½ af Danmarks forbrug er import, skulle der være afsætningsmuligheder?

                    

Der var nydelig servering før vi gik ud for at se på de resterende minkstalde! foreløbig er 30% frigivet. Når kommissionsbehandling er afsluttet bygges de resterende 10000 m². Det er stort tænkt!!

Automatisk vanding, automatisk klima, græs i bunden til afkøling og frem for alt jordbær på 25 mm størrelse til plukning i arbejdshøjde. Jordbærret er hurtigt voksende og modstandsdygtig. Efter et år udskiftes alle planterne og anlægget rengøres. Bærrene plukkes dag 1- på køl natten over for så at være i butikkerne dag 2. Friskt og fyldt med sol og vitaminer. Salg via GASA og derfor intet stalddørssalg.

  Og emballagen er klar!

ET FLOT ARRANGEMENT OG STOR GÆSTFRIHED.

Del på Facebook