Vesterhavsklyngen

Thorsminde – Sdr. Nissum – Husby – Staby – Madum

Ugler i Ulfborg

Torsdag formiddag var der ikke ugler i mosen, men derimod ugler i Tinghuset i Ulfborg. Holstebro Bibliotek havde inviteret børn (med voksne) til et “Ugle-arrangement” hvor “Uglernes Verden” var inviteret til at fortælle og fremvise ugler.

Uglernes Verden havde medbragt i alt 7 lyslevende ugler, der pænt sad på hver deres “pind” og ventede på at blive vist frem. En efter en blev Preben, Ib, Edith, Molly og de andre ugler vist frem, og enkelte fik også lov at folde vingerne ud og flyve tilbage på pinden. Efter fortællinger og fremvisning fik alle børn selv lov til at holde en ugle på armen. Der blev fortalt mangt og meget om ugler. F.eks. er uglen slet ikke noget klogt dyr. Den har nogle gode sanser især høresansen er formidabel, men dens hjerne og intelligens er altså ikke at prale af. Det blev også demonstreret hvorledes man kan kende forskel på uglefjer og fjer fra andre fugle, hvis man finder dem i naturen.

Der ud over blev der fortalt lidt om uglers udbreddelse i Danmark. Uglen har været tæt på udrydelse men flere arter er i fremgang. Man kan hjælpe uglerne ved at opsætte redekasser.

For god ordens skyld blev det nævnt at Uglernes Verden naturligvis har alle de nødvendige tilladelser på plads, det kræver at holde ugler som kæledyr, herunder også at de af samme årsag, ikke har nogle hjemmehørende arter. Ugler er på mange måder mere egnet til at holde som “kæledyr” end f.eks. undulater, kanariefugle, papegøjer m.v. da ugler trives bedst i eget selskab.

Del på Facebook