Vesterhavsklyngen

Thorsminde – Sdr. Nissum – Husby – Staby – Madum

Allehelgens aften

Allehelgens aften havde eleverne på Husby Efterskole beredt en rigtig god aften.
Vi borgere mødtes med eleverne ved skolen og med veloplagte teams forsynet med flagermuslygter og nogenlunde forberedte som stifindere, guidede de os gennem en pæn stor del af Husby Klitplantage. Strategisk anbragte flagermuslygter og pile lavet med gren på stien hjalp os på vej.

Den første post var en gruelig fortælling om Chresten Degn, der blev angrebet af spøgelser og døde en grusom død her ved Ondaftenvej. Begravet i uindviet jord, netop, hvor vi stod. Næste post var en levende og jordnær beretning om skabelsen. Det tog ganske vist 7 dage og endte jo desværre med, at Eva og Adam blev vist bort fra Edens Have. Det øvrige var vel egentlig meget godt gjort og det sidste måske alligevel godt?

Videre i mørket indtil umiskendelig røglugt, hvor skolen diskede op med lækker græskarsuppe, med creme fraiche, krutoner og frø. Så var vi styrkede til næste travetur til ”Klithedegaarden”, hvor vi blev trakteret med hundehvalp, fortællingen om mødet med den tyske soldat, der blev uddannet på kasernen i Ulfborg og skønsang med høje toner. Og vi hilste på den gamle soldat og hans søn, der kom med historien.

Nu var der ikke langt til Husby Kirke, hvor aftenen sluttede med stemningsfuld andagt og vise af Frank Jæger. Meget oplivende.

En god aften! Men der var plads til flere!

Mvh/nis

Del på Facebook